Filozofski fakultet - Zagreb  Share 

Maliganska

• Moderator
  • Spol: Ženski
  • psychologist in training
  • Respect: +727
Odg: Filozofski fakultet - Zagreb
« Lipanj 03, 2012, 23:19:40 »
+1
I jos jedno pitanje :P Na filozofskom u Zgu su moguce bilo kakve kombinacije dvopredmetnih jel tako?

Jesu :)
Thank you for loving me
For being my eyes
When I couldn´t see
For parting my lips
When I couldn´t breathe

BlackSabbath1

• Registrirani korisnik
  • Respect: +3
« Lipanj 05, 2012, 10:09:44 »
0
Što se tiče ovog prijavnog lista i uplatnice, dal to skidamo s stranice faksa ili to tek tamo dobijemo?  :D

erin7

• Registrirani korisnik
  • Respect: +6
« Lipanj 05, 2012, 10:39:46 »
0
Ja sam prošle godine doma isprintala i ispunila, ali na kraju sam tamo dobila prijavnice... mislim da se nisu razlikovale, osim što je prijavnica za predznanje jezika bila žuta :D
Never, never, never give up!

erin7

• Registrirani korisnik
  • Respect: +6
« Lipanj 05, 2012, 10:41:33 »
0
A uplatnicu kupiš na pošti, ispuniš prema onim uputama na stranici i kad se dođeš prijaviti samo doneseš onaj donji dio koji ti ostane kad uplatiš.
Never, never, never give up!

zLI

• Registrirani korisnik
  • Respect: +3
« Lipanj 07, 2012, 13:38:52 »
0
ej ljudi. jel mi za filozofski pisemo samo test intelektualnih il cemo morati i test opce kulture/informiranosti,hr jezik?
hvala

Maliganska

• Moderator
« Lipanj 07, 2012, 16:36:01 »
+3
FAQ: Prijemni ispit na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

Q: Kad je prijemni ispit?
A: Subota, 30. lipnja u 12 h.

Q: Kako se prijaviti za prijemni ispit?
A: Potrebno je do 9.6. prijaviti željene studijske programe u sustavu postani student. Nakon toga, treba isprintati i popuniti prijavnicu, uplatiti 250,00 kuna i donijeti je na FFZG u jednom od sljedećih termina:
  • pon. 11.6. – uto. 12.6.2012.: od 9 do 15 sati
  • sri. 13.6. – sub. 16.6.2012.: od 9 do 20 sati

Q: Moram li dolaziti osobno ili mogu poslati prijavnicu poštom?
A: Ako ne možete doći osobno, može vas prijaviti netko drugi. Nije preporučljivo slati poštom jer se pri prijavi dobiva potvrda o primitku prijave s kojom pristupate prijemnom ispitu. Ako pošaljete poštom, tu ćete potvrdu morati preuzeti na sam dan prijemnog.

Q: Dokad trebam uplatiti?
A: Uplatnicu je potrebno donijeti kad se dolazite prijaviti. Dakle, najkasnije do 16.6.

Q: Kako da ispunim uplatnicu?
A: Primjer ispunjene uplatnice možete naći ovdje.

Q: Gdje pišem prijemni ispit?
A: Saznat ćete nakon prijave. Uglavnom ste raspoređeni po prezimenima, i piše se po fakultetima u blizini Filozofskog - Učiteljskom, FSB-u i FER-u.

Q: Trebam li imati predznanje za studiranje stranih jezika?
A: Potrebno je predznanje za studij engleskog, njemačkog, francuskog, talijanskog, španjolskog, te grčkog i latinskog jezika. Sa svima ostalima se kreće otpočetka.
Za engleski jezik je potrebno imati minimalno 80% na državnoj maturi iz engleskog. Grčki i latinski imaju usmeni predispit samo za one pristupnike koji ga nisu učili barem dvije godine u školi.
Ostali jezici imaju pismeni predispit za sve. Primjere predispita možete vidjeti ovdje.

Q: Jel se to plaća?
A: Predispiti se plaćaju 100,00 kuna. te i za njih morate ispuniti prijavnicu. Prijavnica. Primjer uplatnice.
Thank you for loving me
For being my eyes
When I couldn´t see
For parting my lips
When I couldn´t breathe

Maliganska

• Moderator
« Lipanj 07, 2012, 16:52:07 »
+1
Q: Što je s tim ispitom trećeg svjetskog jezika za koji se dobiva dodatnih 20 bodova? Imam tetu u Frankfurtu s kojom pričam njemački, jel bih ja mogao to položiti?
A: Ako pristupnik zna neki od svjetskih jezika (engleski, njemački, francuski, talijanski, španjolski, ruski), koji nije učio kao obvezni predmet tijekom srednje škole, te koji mu nije materinji jezik, može dobiti dodatnih 20 bodova. Da bi dokazao svoje znanje, mora pristupiti provjeri znanja.
VAŽNO: Ispiti trećeg svjetskog jezika su puno teži od ispita predznanja. Nemojte ići na njih ako samo natucate jezik. Koja se razina znanja traži, možete vidjeti ovdje.
Ovaj ispit se plaća 200,00 kuna i prijavljuje se na isti način kao i prijemni ispit. Prijavnica. Primjer uplatnice.

Q: Kako još mogu dobiti dodatne bodove?
A: Dodatnih 20 bodova se može dobiti za svaku od sljedećih kategorija:
  • Pristupnik na prošlogodišnjem razredbenom ispitu na Filozofskom fakultetu prešao razredbeni prag.
  • Znanje trećeg svjetskog jezika
  • Pristupnik koji je osvojio prvo mjesto na državnom natjecanju
  • Pristupnik sa završene dvije četverogodišnje srednje škole
  • Vrhunski sportaš I. i II. kategorije.
Važno: Najveći mogući broj dodatnih bodova je 50.

Thank you for loving me
For being my eyes
When I couldn´t see
For parting my lips
When I couldn´t breathe

Maliganska

• Moderator
« Lipanj 07, 2012, 17:02:28 »
+1
Q: Što je uopće taj prijemni, ima li tu opće kulture?
A: Prijemni je test intelektualnih sposobnosti i opće kulture, u načelu nema. Ipak, opća kultura bi mogla biti korisna za zadatke verbalne inteligencije.

Q: Od čega se sastoji prijemni?
A: Od dva dijela - testa neverbalne i testa verbalne inteligencije.

Q: Gdje mogu vidjeti zadatke od prošle godine?
A: Nažalost, nigdje. Filozofski ne objavljuje zadatke s prošlih prijemnih ispita.

Q: Kakva je to neverbalna inteligencija?
A: Neverbalna inteligencija je ono što većina nas podrazumijeva pod testom inteligencije. Križići, kružići, Ravenove matrice i slično. Riješite pokoji online IQ test da biste se upoznali s tim :)

Q: A kakav je taj drugi dio?
A: U drugom dijelu ima nešto matematičkih zadataka, te nešto povezivanja. Npr:
"Otac kaže sinu: Kad si se ti rodio, ja sam imao godina kao ti sada. Ako otac ima 42 godine, koliko je sin bio star prije 5 godina?"
"U jednom razredu je 60 učenika. Ako ih je 50 pisalo prvi test, 45 drugi, a 40 treći, koliki je najmanji broj učenika koji su pisali sva tri testa?"

U zadatcima povezivanja dobijete pojam koji treba povezati s druga dva pojma. Npr:

Australija
A) Irska, Singapur
B) SAD, Velika Britanija
C) Kanada, Novi Zeland

Thank you for loving me
For being my eyes
When I couldn´t see
For parting my lips
When I couldn´t breathe