Zaljubljenost u profesora/icu  Share 

Streberica

• Registrirani korisnik
  • Spol: Ženski
  • PMF Kemija
  • Respect: +440
Zaljubljenost u profesora/icu
« Listopad 17, 2011, 22:54:05 »
+8
Na svom fakultetu upisala sam jedan od predmeta nastavničkog smjera (opća pedagogija) koji pohađam s budućim profesorima kemije i biologije. U sklopu tog predmeta trebam održati seminar (malo opširniju prezentaciju) za koji sam izabrala temu Intimni osjećaji (i odnosi) između učenika i nastavnika - bavit ću se, dakle, ponajviše odgovorom na pitanje što učiniti kad se učenik zaljubi u profesora, ili obrnuto, ili čak obostrano. Imam već svojih ideja i materijala, ali htjela bih i vas tu pitati jeste li imali takvih iskustava i što znate i mislite o tome. Ne pitam za ništa osobito osobno: ponajviše me zanima, ako ste se/ kad biste se zaljubili u profesora/icu (ili bilo kakvog trenera, instruktora, osobu sa sličnom ulogom... a mislim da se većini to bar u nekom trenutku i bar u nekoj mjeri desi) i ako je / da je ta osoba toga bila svjesna, kako biste htjeli da ta osoba (profesor itd.) oko toga postupi (u tom razdoblju dok vam još predaje i sl.)? Uz pretpostavku da ne može i ne želi ostvariti tjelesni odnos da ne završi u zatvoru (dok ste bili maloljetni)/ dobije otkaz/ upropasti si brak ili vezu/ bude predmet poruge itd. Npr. mislite li da je u redu da to posve ignorira ili bi bilo bolje da s vama jasno i ozbiljno razgovara o tome? Dakle, ako želite nešto na tu temu poručiti budućim profesorima, pišite. Možda slijedi anketa ako smislim kakva bi mi bila najkorisnija.
čak ni kemičari ne mogu ukloniti plemeniti plin iz "nemoguće" niti plemeniti metal iz "nikad"

zlobot

• Registrirani korisnik
  • Spol: Muški
  • Respect: +129
Odg: Zaljubljenost u profesora/icu
« Listopad 17, 2011, 23:08:50 »
0
Hm.

Ima toga dosta na relaciji učenik > profesor, ali obrnuto i ne baš. (ili ne uopće)

Ima smisla zbog onih nekih majčinskih/očinskih figura i tako nekih stvari ih psihologije  :P
I nikad ne preraste u nešto ozbiljno.

Bezazleno, a uostalom i normalno, valjda.
Punchline

Braco11

• Registrirani korisnik
  • Respect: +40
« Listopad 21, 2011, 18:11:09 »
+2
Jesi li ti to sebi zakomplicirala život ili pitaš onako generalno?

Streberica

• Registrirani korisnik
  • PMF Kemija
« Listopad 21, 2011, 19:27:27 »
+4
Jesi li ti to sebi zakomplicirala život ili pitaš onako generalno?
??? Kao što se vidi iz uvodnog posta, "zakomplicirala" sam si život time što sam krenula pohađati dodatne predmete s ciljem da naposlijetku po mogućnosti istovremeno steknem i istaživačku i nastavničku diplomu :-X pa za prvi od tih predmeta trebam napraviti i seminar, za koji sam uspjela smisliti ovako neobičnu i korisnu temu. Ako misliš imam li osobnih iskustava - doživjela sam takvih osjećaja (pa čovjek sam) u više navrata kroz cijelo školovanje, ali nije bilo tjelesnih odnosa.
čak ni kemičari ne mogu ukloniti plemeniti plin iz "nemoguće" niti plemeniti metal iz "nikad"

nemoze

• Registrirani korisnik
  • Respect: +309
« Listopad 21, 2011, 19:30:29 »
0
U slučaju da je profesor par godina stariji, tada ne vidim zašto bi bilo loše da se i "odnosite" :P
Naravno nakon što sve riješiš kod njega. (ne ti već općenito). Pri par godina mislim na 2-3...

Osobnih iskustva nemam pa ti ne mogu suditi kako to stvarno je ali ovo iznad je moje mišljenje.

zlobot

• Registrirani korisnik
  • Respect: +129
« Listopad 21, 2011, 19:51:38 »
0
U slučaju da je profesor par godina stariji
Ili ako ti treba veća ocjena, jeli  :P

Inače, taj stav je NE. Nema to veze s godinama, nego profesori moraju biti objektivni prema tvom radu, a teško da će ostati takvi ako ste skupa.

Zbog istog razloga se ne zbližavamo s doktorima  :)
Punchline

Streberica

• Registrirani korisnik
  • PMF Kemija
« Listopad 21, 2011, 20:01:00 »
+3
U slučaju da je profesor par godina stariji, tada ne vidim zašto bi bilo loše da se i "odnosite" :P
Naravno nakon što sve riješiš kod njega. (ne ti već općenito). Pri par godina mislim na 2-3
Naravno, premda je malo vjerojatno da razlika bude baš samo 2-3 godine (osim između mene i "mojih učenika" još sada :D ), no po mom mišljenju bilo kakva razlika u godinama nije nužan razlog protiv odnosa (premda što je veća razlika, to veće komplikacije u nekim aspektima, ali to više nije svojstveno samo za veze učenik-profesor nego za sve veze s većom razlikom u godinama), punoljetni ljudi čim prestane taj odnos da netko pohađa nečiju nastavu i netko nekog ocjenjuje imaju pravo raditi što hoće (mogla bih ja sad već s nekima s faksa kad bi postojala obostrana privlačnost :D ). No, mislila sam prvenstveno na privučenosti koje se javljaju između nastavnika i učenika (s jedne ili druge strane ili čak obostrano) u srednjoj školi i starijim razredima osnovne (jer hoću nešto o tome ispričati pred budućim profesorima kemije i biologije), dakle kako bi se nastavnik trebao oko toga ponašati dok je učenik maloljetan i dok mu predaje.

nemoze

• Registrirani korisnik
  • Respect: +309
« Listopad 21, 2011, 20:04:40 »
0
Ne bi mu smio dati nade i trebao bi ga ukoriti na brutalan način kako bi klinka/ac prestao/la s glupostima :D