Matematika - Materijali i Priručnici  Share 

Maturant

• Registrirani korisnik
  • Respect: +24
Matematika - Materijali i Priručnici
« Ožujak 10, 2010, 16:45:05 »
+2
Elementov priručnik

Iz ovoga mi radimo i čini mi se da je sasvim OK za pripremanje za obe razine ispita.

Organizirana je tako da imaš 24 "lekcije", odnosno 24 seta zadataka. Svaki set zadataka sadrži nekoliko zadataka slobodnih odgovora (moraš sama doći do odgovora) te 2 do 4 "ispita", tj. komplete po 10 zadataka s ponuđena 4 odgovora. Svaka lekcija predstavlja određeno gradivo srednje škole. Npr., jedna lekcija je posvećena kompleksnim brojevima, druga polinomima, treća trigonometrijskim grafovima itd.

Mislim da u prosjeku imaš ~80 zadataka za svaku lekciju, ali nisam siguran. Uglavnom, imaš ih stvarno dosta.
Imam jednu bitnu zamjerku ovoj knjzi, a to je da se može naići na nekoliko grešaka među rješenjima (a možda pokoja i u zadanom zadatku). No ipak, radi se tek o 1. izdanju knjige. A i ako ti rješenje kojeg zadatka ne ispadne kako treba - uvijek imaš ovaj forum! :D

srce_3

• Registrirani korisnik
  • Respect: 0
Odg: Matematika - Materijali i Priručnici
« Ožujak 28, 2010, 00:44:12 »
0
ako nijep roblem da  li bi mi ovdje  netko mogao skenirati geometriju iz svoje bilježnice i staviti kao link, završila sam srednju prije  tri godine i nemam više  bilježnicu gdje  mi je  bila  geometrija. to bi mi jako pomoglo :'(

Maturant

• Registrirani korisnik
  • Respect: +24
« Ožujak 28, 2010, 12:54:40 »
0
Probaj pitati u nekoga tko je još u školi, a da je prošao to gradivo koje ti treba. Onda samo kopiraš u kopirnici. :):
(Sumnjam da netko tko piše sve u bilježnicu baca bilježnice kad završi godina.)

Dr

• Registrirani korisnik
  • Spol: Ženski
« Travanj 14, 2010, 12:51:20 »
0

Da li netko mozda ima skripte, biljeznice , linkove ili nesto slicno gradiva koje je potrebno za A razinu (a moze i za B :P) kako bih mogla lakse ponavljati i proci sve potrebno..?

Sva se izgubim u svim tim silnim knjigama..  ???
Ili makar da mi savjetujete na sto da se vise orijentiram, itd, ma bilo kakav savjet je dobrodosao... :-*
The key is to keep breathing..

Streberica

• Registrirani korisnik
  • Spol: Ženski
  • PMF Kemija
  • Respect: +440
« Travanj 14, 2010, 21:11:37 »
0
Orijentiraj se na ono što se vrti oko formula koje su dane u knjižici formula, zatim na sve ogledne i prijašnje ispite, a onda na one dijelove gradiva koji ti najslabije idu (do tad ćeš vjerojatno imati dobru sliku koji su to). Meni je upalilo za fiziku, matematika ne bi trebala biti baš takva ali princip je donekle isti.
čak ni kemičari ne mogu ukloniti plemeniti plin iz "nemoguće" niti plemeniti metal iz "nikad"

mariam

• Registrirani korisnik
« Svibanj 14, 2010, 21:03:15 »
0
ej ljudi...ja bi vas molila ako netko ima onu zbirku rjesenih zadataka iz matise sta je isla uz jutarnji da uploada ili ako zna gdje se jos moze kupiti da javi...unaprijed zahvaljujem  :-\

livmed

• Global Moderator
  • Spol: Muški
  • MEFOS
  • Respect: +131
« Listopad 09, 2010, 21:17:02 »
+3
Hrpa riješenih zadataka iz matematike je u prilogu.

Morate se registrirati i logirati da bi vidjeli prilog!
"Nisu rođenje, vjenčanje ili smrt, već je vrijeme gastrulacije uistinu najvažnije u vašem životu."

Ajax

• Global Moderator
  • Spol: Muški
  • Respect: +55
« Prosinac 30, 2010, 20:51:38 »
0
U ovoj temi bi mogli razmjenjivati informacije i o alatima koji omogucuju lakse rjesavanje matematickih problema

1. Wolfram Alpha

2. GeoGebra