Anketa

Ocijenite esej?

1
5 (4%)
2
0 (0%)
3
4 (3.2%)
4
15 (12%)
5
101 (80.8%)

Ukupno Glasova: 125

Fjodor Mihajlovič Dostojevski: Zločin i kazna - esej  Share 

Streberica

• Registrirani korisnik
  • Spol: Ženski
  • PMF Kemija
  • Respect: +440
dakle, najbolje i najjednostavnije je da se strogo držim smjernica i odgovaram samo po njima?
Da, ali ne "kao robot", nego da to sve bude smisleno povezano.
čak ni kemičari ne mogu ukloniti plemeniti plin iz "nemoguće" niti plemeniti metal iz "nikad"

pet555

• Registrirani korisnik
  • Respect: 0
dakle, najbolje i najjednostavnije je da se strogo držim smjernica i odgovaram samo po njima?
Da, ali ne "kao robot", nego da to sve bude smisleno povezano.
dobro, to se podrazumijeva   :)
al čini mi se da je bolje ne udaljavat se od smjernica

Streberica

• Registrirani korisnik
  • PMF Kemija
Super ako ti se podrazumijeva, nažalost ne podrazumijeva se svima :F Ako nisi jako siguran u svoju ideju o pisanju tog eseja, bolje ne, osobito budući da se obuhvaćenost smjernica boduje.
čak ni kemičari ne mogu ukloniti plemeniti plin iz "nemoguće" niti plemeniti metal iz "nikad"

plavuša u duši

• Registrirani korisnik
štreberice svaka čast na zaključku  :)

plavuša u duši

• Registrirani korisnik
btw, vidim da ovdje nisi pisala ništa značajno o samom Dostojevskom niti o samom realizmu, karakteristikama tipa "tipičan lik u tipičnom prostoru", "kritika društva" i sl? Znači to nije potrebno ili??

Streberica

• Registrirani korisnik
  • PMF Kemija
Nije bilo u smjernicama pa nije bilo potrebno.

plavuša u duši

• Registrirani korisnik
Dakle praktički pišem uglavnom po smjernicama?? Jer koliko vidim po tvom sastavu, uglavnom je usmjereno na razumijevanje djela? Btw jesi imala nešto već pripremljeno za ovaj esej, mislim npr. uvod, zaključak i sl. ili si sve smislila taj dan?
Znam da gnjavim, al mislim da me shvaćaš jer si i ti to prošla  :-\

Streberica

• Registrirani korisnik
  • PMF Kemija
Bila sam već jednom pisala esej na isto djelo (drugi ulomak) pa sam imala neku ideju o uvodu i zaključku, no uglavnom sam, dakako, tamo smišljala (nisam imala ništa pripremljeno "napamet").