Anketa

Koliko mislite popit sutra na dan maturanata?

Ništa... ipak se moram sutradan pripremat za maturu
14 (13.5%)
Malo.. tek toliko
30 (28.8%)
Puno
27 (26%)
Previše... masakar, neću znat za sebe.. ipak je samo jedna norijada u životu
33 (31.7%)

Ukupno Glasova: 104

Norijada  Share 

Elisabeth

• Registrirani korisnik
  • Spol: Ženski
  • Epic duh foruma.
  • Respect: +673
Odg: Norijada
« Svibanj 06, 2012, 23:49:05 »
0
Fora. Kod nas je od 12 popodne pa do uvecer kao koncert na lijevoj obali ali ja sam malo bila. Previse pijancenja za moj ukus ;D
Živim u svojim svijetovima. Želim se izmaknuti svima. Želim biti neprimjetna jer ih ne primjećujem.

Alter Ego

• Global Moderator
  • Respect: +91
« Svibanj 16, 2012, 22:42:50 »
0
I radujete li se norijadi napokon? kakav je plan?

garfy

• Global Moderator
  • Osluškujući tišinu...
  • Respect: +266
« Svibanj 16, 2012, 22:45:54 »
0
I radujete li se norijadi napokon? kakav je plan?

Ja se radujem iako nisam maturant.  ;D Naši su već počeli maskirani ludovati gradom.  ;D
"Sin sam nepregledne slavonske ravnice. Visoko je nebo nad nama, široko polje pod nama i ništa nema što bi me sprječavalo da hrlim vazda naprijed tom ravnom širinom i nedoglednom daljinom po kojoj se krili duh odvažnosti i ne pozna zapreke i strah."

Alter Ego

• Global Moderator
U gradovima diljem Hrvatske maturanti danas slave završetak svoga srednjoškolskog obrazovanja. U povodu norijade, maturantima je prikladnu poruku na Vladinu kanalu na YouTubeu ostavio i ministar Željko Jovanović.

– Danas je velik i lijep dan. Vjerujte mi, da imam zlatnu ribicu, poželio bih opet nakratko biti maturant. Veselite se i uživajte. Zaslužili ste to. Jednako tako, ako svoj život usporedimo s troskokom, onda je sve što ste dosad radili bio jedan veliki zalet za onaj prvi, možda i najvažniji skok. Pred vama je državna matura, želim vam mnogo sreće i uspjeha. Upišite fakultete koje želite i najesen nastavite učiti jer znanje je moć – poručio je maturantima ministar.

Norijada se danas održava diljem Hrvatske. Samo u Zagrebu zadnji dan srednje škole proslavit će oko 4000 maturanata. Već tradicionalno, maturanti su odjeveni u majice s raznim natpisima, a glavni im je rekvizit brašno.

U zagrebačkoj Ulici Antuna Mihanovića, pokraj Glavnog kolodvora, jedan je maturant, rođen 1993. godine, oko podneva uhićen zbog vrijeđanja interventnih policajaca. Trenutačno se nalazi u policijskoj postaji gdje će i ostati do odluke policije o eventualnoj prekršajnoj prijavi. Do 19 sati 12 ih je zbog akutnog pijanstva hospitalizirano, dok ih je 11 završilo na Hitnoj. Kako doznajemo, dvoje od petero ozlijeđenih maturanata pretučeno je.

Obilježavanje kraja srednjoškolskog obrazovanja za zagrebačke maturante tradicionalno je počelo prijepodnevnim okupljanjem na Trgu bana Jelačića, ali i kupanjem u fontanama na Zrinjevcu i središnjem trgu te zasipanjem brašnom.

Unatoč prethodnim kišnim i hladnim danima, ovaj je petak kao stvoren za slavlje koje je središte Zagreba pretvorilo u "šarenu ludnicu", uz nadu da ova godina neće proći uz uobičajene suvenire neodgovornog slavlja u obliku razbijenih izloga, automobila, nereda u tramvajima i neprimjerene konzumacije alkohola.

U društvu je maturanata bio i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji sudjeluje i u slavlju na Bundeku gdje je u popodnevnim satima organizirana službena proslava dana maturanata.

Izvor: vecernji.hr

Elisabeth

• Registrirani korisnik
  • Epic duh foruma.
  • Respect: +673
« Svibanj 18, 2012, 22:52:58 »
+1
Ajd da i ja nesto pridodam :D ;D (Garavušo očekujem maskirane Brođane da postaviš ovdje ;D )

Tradicionalni ples Quadrille http://livestre.am/3hLqX 2012.   i zadnji ples (samo dio sam našla na yt) http://youtu.be/E2RCgKB8_90

Neznam oće valjati link, pa vam evo od prošle godine, stvarno je lijepo za vidjeti ;)
http://www.youtube.com/watch?v=XWGoToeFFR8

I malo slika, napravili su milenijsku fotografiju koja se meni osobno ne svidja jer piše ''hvala'' i nemogu da nadmaše našu originalnu prošle godine ;D :P
a ovo je naša od prošle godine ;D
dakle, budu crte i maturanti u majicama od kvadrile popune praznine unutar.

I evo malo slika od podneva. Nemam one od norijade na lijevoj obali Drave.

:D
Živim u svojim svijetovima. Želim se izmaknuti svima. Želim biti neprimjetna jer ih ne primjećujem.

garfy

• Global Moderator
  • Osluškujući tišinu...
  • Respect: +266
Maturant zaprosio djevojku na norijadi
« Svibanj 19, 2012, 12:29:59 »
+2
NORIJADA se završila jednom lijepom ljubavnom pričom. U Slavonskom Brodu maturant se odvažio i zaprosio svoju djevojku. Ivan Krijan na pozornici je, pred svojim brojnim vršnjacima, zaprosio Peru Zubak, svoju kolegicu iz Industrijske škole. Sretna maturantica pristala je na njegovu ponudu te su na taj način simbolično otpratili jedno životno razdoblje, a u ono novo odlučili krenuti zajedno.

Izvor: www.index.hr

Što mislite o ovome? Kako je vama bilo?
"Sin sam nepregledne slavonske ravnice. Visoko je nebo nad nama, široko polje pod nama i ništa nema što bi me sprječavalo da hrlim vazda naprijed tom ravnom širinom i nedoglednom daljinom po kojoj se krili duh odvažnosti i ne pozna zapreke i strah."

Alter Ego

• Global Moderator
Pijani maturanti u školi izudarali profesora
« Svibanj 19, 2012, 15:27:46 »
0
U županjsku gimnaziju upala su dva vidno alkoholizirana maturanta, 17- godišnjak i 18-godišnjak koji su, vičući po hodnicima škole. Kako su ometali nastavu, jedan od profesora ih je opomenuo i zamolio neka izađu iz škole. No, 18-godišnjak je zamahnuo bocom na profesora.

Kako je u subotu ujutro izvijestio glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske Luka Barunčić, u petak navečer za vrijeme Norijade zabilježena dva slučaja narušavanja javnog reda i mira i to po jedan u Županji i u Vinkovcima.

Izvor: vecernji.hr

nemoze

• Registrirani korisnik
  • Spol: Muški
  • Respect: +309
« Svibanj 19, 2012, 16:22:55 »
0
Ovo prvo lijepo, a ovo drugo treba prijaviti svim mogućim institucijama i po mogućnosti maknuti takve s ulice na maksimalno zakonski predviđeno vrijeme.