Anketa

Podržavate li ulazak RH u EU?

Da
25 (27.2%)
Ne
58 (63%)
Svejedno mi je
9 (9.8%)

Ukupno Glasova: 92

Podržavate li ulazak RH u EU?  Share 

bižuterija

• Registrirani korisnik
  • Spol: Ženski
  • žena, majka, kraljica !
  • Respect: +4
Odg: Podržavate li ulazak RH u EU?
« Travanj 17, 2011, 21:58:16 »
0
EU se ionako već raspada, za par godina, taman kad mi uđemo u nju, će se potpuno raspasti kao i sve druge zajednice do sada...

i vidite čime sve plaćamo ulazak u eu  :(

Alter Ego

• Global Moderator
  • Respect: +91
« Travanj 18, 2011, 10:37:15 »
0
Je li i kako presuda generalima utjecala na stav o EU?

bižuterija

• Registrirani korisnik
  • Spol: Ženski
  • žena, majka, kraljica !
  • Respect: +4
« Travanj 18, 2011, 21:49:34 »
0
naravno da je... pokazala je da misle da s nama mogu što žele, pa i ovako nepravedno postupati... i da će se to samo nastaviti u eu

dreamaboutme

• Registrirani korisnik
  • Respect: +1
« Svibanj 29, 2011, 00:10:48 »
+1
Mislim da su neki na ovome forumu jako neupućeni u mnoge stvari...
kako EU može biti i slična Austro-Ugarskoj ili Jugoslaviji?
prva i najveća razlika je u tome što su i AU I Juga imale jednog vladara i zbog toga je Hrvatska izgubila autonomiju. EU je savez koji je prvenstveno stvoren radi lakšeg prometa robe, ljudi itd.

U samome ustavu RH stoji da je zabranjeno ulaziti u saveze sa balkanskim  zemljama ili saveze jugoslavena, tako da ne bi ulazili u EU da je to i slično.

Razumijem mnoge ljude kad govore da će Hrvatsku gaziti, ali mislim da je to samo nedovoljna upućenost u to ŠTO je zapravo EU.
A komentar da možemo biti kao Švicarska neutralni... mogli bi biti da smo bogati kao Švicarska i da su nam političari neiskvareni, ali ovako ćemo propadati sve dublje u recesiju i bez EU teško ćemo se izvući.

That's just my two cents :)

Data

• Registrirani korisnik
  • Spol: Muški
« Svibanj 29, 2011, 00:45:09 »
0
Ne podržavam. Uopće ne volim takve saveze i mislim da malo dobroga mogu stvoriti.

I po cjelokupnom našem društvu vidi se da nismo spremni za tako nešto. Ušli bismo u EU kao Bušmani u velegrad... Sve navodne reforme, promjene, poboljšanja i ostale stvari koje uvodimo kako bismo zadovoljili kriterije EU i uvukli im se u dupe zapravo nemaju nikakvog smisla i kao da to sve nije provedeno jer se ništa bitno zapravo nije ni promijenilo.

Recesije se nećemo riješiti ulaskom u EU. Pola članica EU je u problemima i neće dobiti nekakvu pomoć jer je nemaju odakle dobiti, a bome nećemo ni mi ako uđemo. To se trebalo rješavati ranije i prihvatiti intervenciju MMF-a, kada je još postojala mogućnost da se nešto riješi, ali naši političari su tvrdili da mi nikada nećemo ući u recesiju i da je sve u redu. Sada se nema što rješavati, treba sačekati da se cijeli svijet oporavi pa ćemo i mi s njima.

Nisam neki domoljub, ali znam nešto iz povijesti. Hrvatska je stalno ulazila u neke saveze i nikad nije dobro završilo. Ne znam zašto bi se to promijenilo...

cerebro

• Registrirani korisnik
  • Respect: +54
« Svibanj 29, 2011, 01:34:02 »
0
U samome ustavu RH stoji da je zabranjeno ulaziti u saveze sa balkanskim  zemljama ili saveze jugoslavena, tako da ne bi ulazili u EU da je to i slično.

u Ustavu RH nigdje ne stoji da je zabranjeno ulaziti u saveze s balkanskim zemljama ili saveze jugoslave

Clanak 2.
Saveze s drugim državama Republika Hrvatska sklapa zadr­ža­vajući suvereno pravo da sama odlučuje o prenesenim ovlastima i pravo da slobodno iz njih istupa.

clanak 141.
Zabranjuje se pokretanje postupka udruživanja Republike Hrvatske u saveze s drugim državama u kojem bi udruživanje dovelo, ili moglo dovesti do obnavljanja jugoslavenskoga državnog zajedništva, odnosno neke balkanske državne sveze u bilo kojem obliku.
13 is my lucky number now.................

risko

• Registrirani korisnik
  • Respect: 0
« Svibanj 29, 2011, 18:34:01 »
0
naravno da je... pokazala je da misle da s nama mogu što žele, pa i ovako nepravedno postupati... i da će se to samo nastaviti u eu

Tudman je potpiso sporazum sa hagom, a i snimio pa arhivirao sastanak u kojemu je dogovoreno prisilno iseljavanje srba...
I kolko je ono kucha spaljeno, mislim 20 000, to je nepravedno ne jebena presuda.
Da je Tudman jos ziv i on bi bio optuzen, mozda cak za paktiranje sa miloshevicem oko podjele bosne

dreamaboutme

• Registrirani korisnik
« Svibanj 29, 2011, 22:13:47 »
0

u Ustavu RH nigdje ne stoji da je zabranjeno ulaziti u saveze s balkanskim zemljama ili saveze jugoslave

Clanak 2.
Saveze s drugim državama Republika Hrvatska sklapa zadr­ža­vajući suvereno pravo da sama odlučuje o prenesenim ovlastima i pravo da slobodno iz njih istupa.

clanak 141.
Zabranjuje se pokretanje postupka udruživanja Republike Hrvatske u saveze s drugim državama u kojem bi udruživanje dovelo, ili moglo dovesti do obnavljanja jugoslavenskoga državnog zajedništva, odnosno neke balkanske državne sveze u bilo kojem obliku.

Članak 141.